Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Παραβίασαν το Σύνταγμα οι βουλευτές

Δικηγόροι: Παραβίασαν το Σύνταγμα οι βουλευτές

Πρωτόγνωρο μόρφωμα, εν είδει νόμου, χαρακτηρίζει η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που ψήφισε, προχθές, η Βουλή, τονίζοντας ότι οι δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις και οι πολιτικές τους νομιμοποιούνται μόνον μέσω της λαϊκής βούλησης.

Οι δικηγόροι κάνουν λόγο για «έξωθεν» επιβαλλόμενες αποφάσεις, που έχουν απέναντί τους σχεδόν το σύνολο του ελληνικού λαού και με χθεσινή ανακοίνωσή τους εκτοξεύουν πυρά κατά της κυβέρνησης που με τόσο βάναυσο και πρωτοφανή τρόπο επιχείρησε την καταστολή ειρηνικών διαδηλώσεων, σε μια προφανή προσπάθεια καταστολής συνειδήσεων και τρομοκράτησης της κοινωνίας.

Αναφερόμενοι στην προχθεσινή ψηφοφορία, καταγγέλλουν τους βουλευτές ότι παραβίασαν το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής, στην οποία, όπως αναφέρουν, εισήχθησαν «εν είδει "πλαισίου προϋπολογισμού" μια σειρά από πίνακες αβέβαιης οικονομικής εξέλιξης και οικονομικά μεγέθη που διατίμησαν στα χρηματιστήρια του κόσμου τις αξίες της ισότητας, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης και μάλιστα σε τιμή μικρότερη του ευρώ».

Παράλληλα, οι δικηγόροι καταδικάζουν τόσο την πρωτόγνωρη και αλόγιστη, για τα μεταπολιτευτικά δεδομένα της χώρας, χρήση αστυνομικής βίας με εκτόξευση χημικών αδιακρίτως προς κάθε κατεύθυνση ακόμη και σε κλειστούς χώρους, όσο και εκείνους που, υποκινούμενοι ή όχι, καταστρέφουν περιουσίες, προκαλούν την επέμβαση των ΜΑΤ και υπονομεύουν τις μαζικές διαδηλώσεις. «Τέτοιες πρακτικές ενέχουν σοβαρότατους κινδύνους εκτρόπων σε πολιτειακό επίπεδο με συνέπειες απροσδιόριστες για το δημοκρατικό μας πολίτευμα».

Υπογραμμίζουν ακόμη ότι η αδυναμία των αστυνομικών οργάνων να απομονώσουν τους ελάχιστους ταραξίες, οι οποίοι υπονόμευαν τη μαζικού χαρακτήρα και ειρηνική συγκέντρωση συμπολιτών μας, δεν είναι σε καμία περίπτωση επιτρεπτό να αποβαίνει σε βάρος πολιτών που ασκούν συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά τους, διακινδυνεύοντας ακόμη και την ίδια τους τη ζωή.

Δηλώνουν ότι θα είναι στο πλευρό κάθε δοκιμαζόμενου πολίτη, ο οποίος τυγχάνει θύμα της κρατικής ή μη κρατικής αυθαιρεσίας και καταλήγουν εκφράζοντας την αγωνία τους για ό,τι ακολουθήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου